tiistai 6. toukokuuta 2014

Seiska Synttärit

Viime viikonloppuna juhlittiin, Marian 7-vuotis synttäreitä.

Työpaikan kesäpihalta ostin pari orvokkiamppelia, synttäreiden kunniaksi.
Aamusta sää oli keväisen aurinkoinen...



... mutta sitten se muuttui, tuli lunta, räntää ja rakeita!



Kakku oli tällä kertaa gluteeniton ja laktoositon.



Ilmeisesti ihan makoisa, koska sen ohjetta kyseltiin ;)

GLUTEENITON JA LAKTOOSITON
SUKLAA-KIWI TÄYTEKAKKU:


KAKKUPOHJA:

* 6 munaa
* 3dl sokeria
* 3dl gluteenittomia jauhoja
* 2tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri, sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan
ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

*gluteenittomia korppujauhoja ja laktoositonta margariinia,
vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Paista n.40min 175 asteessa, uunin alatasolla

(huom! gluteeniton kakkupohja tarttuu helposti kiinni alustaan, jolle kumoat sen jäähtymään.
Itse ripottelin sokeria, jottei se ei tarttuisi, mutta kiinni meinasi silti jäädä )

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja siten, että saat siitä kolme kerrosta.

KOSTUTUS:

* 1dl Spriteä
* 1dl vettä


TÄYTE:

* 3dl laktoositonta kuohukermaa
* 6 kiwiä
* 100-150g After Eigthiä
(varmista paketista, että se on laktoositonta, osa on ja osa ei!)

Vatkaa kerma, pilko jääkaappi kylmä After Eigth.
Kuori, siivuta ja pilko kiwit.
Laita täytteet seuraavassa järjestyksessä,
ensin kerma, sitten suklaa ja kiwit päälimmäiseksi,
molempiin täytekakun väleihin.

Laita kakkupohjan päälle paino esim. leikkuulauta
ja anna sen olla yön yli jääkaapissa.


SUKLAAKINUSKIPÄÄLLINEN:

* 2dl laktoositonta kuohukermaa
* 1dl fariinisokeria
* 1dl sokeria
*85g taloussuklaata

Keitä kermaa ja sokereita miedolla lämmöllä 10min. Ota kattila liedeltä.
Paloittele suklaa kuuman kuorrutuksen joukkoon.
Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hieman.
Kaada kuorrotus kakulle, aloittaen keskeltä reunoja kohden.


PURSOTUKSEEN

*2dl laktoositonta kuohukermaa

Vatkaa kerma ja pursota se kakun reunoille.

Koristele kakku vaikkapa orvokeilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti