Viime sunnuntaina juhlittiin Marian synttäreitä.
Juhlat aloitettiin kaverisynttäreiden merkeissä ja
niitä jatkettiin muiden vieraiden kanssa iltaan asti.
Lapsivieraat saivat kotiin lähtiessään mukaansa heliumpallot.
Yksi palloista päästettiin taivaalle "pallopostina".
Oskarin avustuksella, vieraat kirjoittivat kirjeen sen mukaan.
*******
Päivänsankarin kakkutoive oli seuraavanlainen:
sen tuli olla suklaata päältä ja sisältä,
eikä siinä saanut olla marjoja.
Tein sitten kakun tällaisella ohjeella 1,5 kertaisena, 28cm irtopohjavuokaan.
Kakku nousi todella komeasti ja siitä sai 4 kerrosta.
GLUTEENITON SUKLAATÄYTEKAKKU:
Pohja:
* 4 munaa
* 2dl sokeria
* 1,5 dl gluteenittomia jauhoja
* 3rkl kaakaojauhetta
* 1,5tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.40min
Kostutukseen:
* kirkaan limukan ja säilykepersikoiden liemen sekoitusta
Täyte 1:
* 2 purkkia mango "pilttiä"
* purkki säilykepersikoita pieneksi pilkottuna
* 2 liivatelehteä ( 2rkl sitruunamehua)
Sekoita piltit ja persikat.
Lisää seokseen sitruunamehuun liotetut liivatelehdet
Täyte 2:
* 2dl kuohukermaa
* purkki maitorahkaa
* 150g valkosuklaata sulatettuna
* 2 liivatelehteä (2rkl sitruunamehua)
Vatkaa kerma ja lisää maitorahka ja sulatettu suklaa sen joukkoon.
Lisää seokseen sitruunamehuun liotetut liivatelehdet
Kokoa kakku ja laita rengasvuoan rengasosa sen ympärille,
jotta kerrokset eivät pääse liikkumaan.
Laita pieni tasainen paino kakun päälle ja anna kakun olla jääkaapissa yön yli.
Laita kuorrutus ja koristeet seuraavana aamuna.
Kuorrutus:
* 200g tummaa suklaata sulatettuna
* 2rkl voita tai margariinia
* 1dl kuohukermaa
Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa, lisää joukkoon kerma.
*******
Muffinsit olivat jälleen kerran todella suklaisia, niin sisältä, kuin päältäkin.
*******
Pizzan lisäksi suolaisena tarjottavana oli rieskarullia.
RIESKARULLAT:
* 1 pussi Fazerin rieskalevyjä
Täyte:
* 2 rasiaa ruohosipuli tuorejuustoa (esim. Valio Viola)
* 1 iso paprika
* 2 maustekurkkua
* 1 pieni punasipuli
* pieni pala palvikinkkua
* 1-2 rkl sinappia
Pilko täytteen ainekset pieneksi ja sekoita ne keskenään.
Levitä täyte rieskalevyille.
Kääri levyt rullalle ja nosta yöksi jääkaappiin.
Paloittele rieskarullat ennen tarjoilua.
*******
Nyt on sitten lasten synttärit vietetty tälle keväälle.
Huh huh, mikä helpotus, meille aikuisille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti