Pilkon, pilkon... purkitan purkitan,
oman maan satoa talteen.
Kesäkupitsaa, avomaakurkkua ja tilliä.
Tomaatit syödään sellaisenaan tai salaatissa.
Avomaakurkkuja tulee taas paljon... kompostissa sen salaisuus.
Eivät pysyneet taaskaan kasvupaikallaan lavankauluksen sisällä,
vaan ovat vallanneet lisää tilaa nurmikolta, perunamaalta ja porkkana penkistä.
Nyt säilöin avomaakurkut tällaisella ohjeella:
VALKOSIPULIKURKUT:
* 1 kg avomaakurkkuja
* 2-3 sipulia
* 4 valkosipulinkynttä
* Tilliä
Mausteliemi:
* 7 dl vettä
* 2 dl sokeria
* 1 rkl suolaa
* 1 rkl sinapinsiemeniä
* 2 dl väkiviinaetikkaa
* Pese ja pilko avomaakurkut, sipulit ja tilli.
*Kiehauta vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet, lisää etikka liemen joukkoon
ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
* Kuumenna pestyjä tölkkejä ja kansia uunissa, 100:ssa asteessa 15min.
* Lado kurkut, sipulit ja tilli kerroksittain tölkkeihin.
* Kaada liemi tölkkeihin ja sulje ne heti.
* Jäähdytä tölkit ja säilytä viileässä.
* Kurkut ovat valmiita n.2 viikon kuluttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti