Synttäreilläni, joita ei siis juhlittu. Oli kahvipöydässa tarjolla:
*Katri Antellin omenahyvettä vaniljakastikkeella (tätä toivoin)
*Lauran valkosuklaakakkua
*Kanapiirakkaa
Laura on entinen naapurimme, jolta sain tämän valkosuklaakakun ohjeen,
tätä meillä on tarjolla lähes kaikissa juhlissa ja
jos Maisa-Täti on maisemissa, se tehdään gluteenittomana.
Lauran Valkosuklaakakku:
Kakkupohja:
* 200g Digestive-keksejä
* 80g voita
* Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi
* Murskaa keksit
(helpoiten se käy, kun laitat keksit vahvaan pakastepussiin
ja kaulitset ne kaulilmella murusiksi)
* Sekoita joukkoon sulatettu voi
*Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle
Täyte:
* 2dl kermaa
* 4 liivatelehteä + 2rkl mehua tai vettä
* 200g valkoista suklaata + 2tl öljyä
* 2 purkkia rahkaaa
* 1/2dl sokeria
* 1tl vaniljasokeria
* Vatkaa kerma
* Liota liivatteet (purista kuivaksi ja sekoita kiehuvaan mehuun)
* Sulata suklaa, lisää joukkoon öljy
* Sekoita suklaa ja "liivatemehu" rahkan joukkoon
* Mausta sokerilla
* Nostele kerma rahka-suklaa seokseen
*Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja tasoita
*Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5h tai seuraavan päivään
* Lisää päällinen
Päällinen:
* 2 purkkia mango "pilttiä"
* 2 liivatelehteä
*tilkka kiehuvaa mehua
* Liota liivatteet (purista kuivaksi ja sekoita kiehuvaan mehuun)
* Sekoita "liivatemehu" mangon joukkoon
* Kaada seos irtopohjavuokaan täytteen päälle ja tasoita
* Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2h
Myöhästyneet onnittelut! :o)
VastaaPoistaHerkulliset tarjoomukset!!
Kiitos! Kiitos!
Poista