Nyt on meillä säilötty kesäkurpitsaa, sekä avomaakurkkua talven varalle.
Kasvihuoneessa odottelee oma kesäkurpitsa sato vielä laittamista
ja pieniä avomaakurkkuja jäi kovasti maahan odottelemaan,
jospa ne siitä vielä ehtisi kasvaa.
Säilykkeisiin tarvittavat tillit ja mustaherukanlehdet ovat omaa tuotantoa.
Kesäkurpitsa jonka säilöin, oli Joen Mummun kasvattama, valtavan kokoinen,
yksi ainoa kurpitsa riitti tähän 2kg annokseen, lisäksi laitoin paprikaa ja sipulia.
Kotoa ei löytynyt säilöntä hetkellä piparjuurta ja sinapinsiemeniä, niinpä jätin ne pois.
Yksi purkki on jo koemaistettu, hyvää oli :)
Oman kasvimaan avomaakurkuista tein viipalekurkkuja,
joihin ohjeesta poiketen lisäsin valkosipulia.
Viipalekurkujen Ohje:
*2kg avomaakurkkuja
Ryöppäykseen:
*2 l vettä
*2 tl suolaa
Mausteliemi:
* 3 dl väkiviinaetikkaa
* 3 dl vettä
* 5-6 dl sokeria
* 1 kanelitanko
* 1/2 tl valkopippureita
* 1tl neilikoita
* Pese ja viipaloi kurkut
* Ryöppää kurkut nopeasti ja valuta
* Laita kurkut huolellisesti puhdistettuihin tölkkeihin
* Keitä maustelientä 15min
* Poista kanelitanko ja neilikat liemestä
(neilikoista tulee rumia ruskeita läiskiä kurkkuihin)
* Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle
* Sulje tölkit
* Säilytä viileässä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti